Madeira - Az örök tavasz szigete

Madeira - Az örök tavasz szigete

Toboggan: Izgalmas utazás a madeirai hegyek között

2024. február 26. - Raáb Szilvia

Madeira szigete, az Atlanti-óceán közepén fekvő gyöngyszem, nemcsak lenyűgöző tájakat és csodálatos strandokat kínál, hanem egyedi élményeket is, mint például a híres madeirai toboggan. Ez a hagyományos szállítási mód már évtizedek óta vonzza mindazokat, akik élményekkel teli utazásra vágynak a hegyek között.

Mi is pontosan a toboggan?

A toboggan egy hagyományos és egyedi szállítási eszköz, amely egy bambusz- vagy fából készült hatalmas kosárszán. Ezek a szánokat szerecsenyek irányítanak és a Funchal városától lefelé vezető keskeny és kanyargós utakon lehet velük közlekedni.

tobbogan2.png

A toboggan háttértörténete

A toboggan hagyománya Madeirán több mint egy évszázadra nyúlik vissza. Eredetileg a helyiek arra használták, hogy gyorsan lejussanak a Monte-hegyről Funchalba, de hamarosan ez az élmény turisták millióit vonzotta a szigetre. A toboggan hagyománya azóta is fennmaradt, és ma már egy igazi turisztikai különlegességnek számít Madeirán.

tobbogan1.png

Az utazás

A tobogganon való utazás egy igazi kaland, amelyben nemcsak a cél, hanem maga az út is izgalmas élményt nyújt. Az utazás Monte-hegyről indul és egy meredek lejtőn keresztül halad lefelé, miközben a szerecsenyek hátulról irányítják a szánt. A toboggan sebessége akár elérheti a 48 km/h-t is, ami garantáltan megmozgatja a szívedet!

tobbogan4.png

Élmények

Azok, akik már részt vettek a madeirai toboggan utazáson, gyakran magasztalják a hihetetlen élményt és az izgalmat, amelyet ez a hagyományos szállítási mód nyújt. Sokan emlékezetesnek tartják és visszatérnek, hogy újra átéljék a kalandot.

tobbogan3.png

Összegzés

A madeirai toboggan egyedülálló és izgalmas utazási élményt kínál a hegyek között, ahol a hagyomány és a modern turizmus találkozik. Ez a tradicionális szállítási mód nemcsak szórakoztató és élmény dús, hanem lehetőséget is ad arra, hogy megcsodáld Madeira szigetének gyönyörű tájait és lenyűgöző kilátásait. Ha ellátogatsz Madeira szigetére, ne hagyd ki ezt az izgalmas és emlékezetes élményt!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanari-szigetek-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr9818339801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2024.02.27. 13:06:03

Ez így elég diétás. A Nossa Senorita templom elől-alól indulnak, a lecsúszás 8-10 perc, az ára 25 euró ha egyedül ülsz, 30 két főnek és 35 ha három (karcsú) turista ül benne. Az aszfalton történő szánkózást amúgy a KRESZ tiltja – de lám, mindenből lehet pénzt csinálni hírveréssel. Itt nem a halálfélelmet adják el, hanem a megfelelési kényszert enyhítik – ui. ha itthon megkérdezik utaztál-e a híres tobogánon, nyugodtan mondhatod hogy túlélted. De mint figyelem-felhívás ok.
süti beállítások módosítása